Monday, January 9, 2012

The Animal

Cele mai multe greseli ale omului pornesc de la faptul ca mintea interpreteaza prost anumite situatii daca nu chiar pe toate...ea ne face sa ne enervam sau sa judecam. Dar ce te faci in secunda in care mintea iti spune sa treci pragul acela mic de nervozitate catre nervi in adevaratul sens al cuvantului? Ei bine...de obicei reactionezi! Din pacate a reactiona la nervi este o sabie cu doua taisuri...cu o parte tai cu cealalta te tai singur! 
Omul in esenta este un animal (care are ratiune superioara instinctelor...teoretic), iar daca intelegem asta avem mari sanse sa folosim aceasta informatie in folosul nostru sau in defavoarea nostra. Foarte multe culturi promoveaza ideea de a fi in legatura cu animalul din noi dar multi fac greseala de a considera ca animalul din noi si eul nostru interior sunt doua chestii separate, iar atunci incepe haosul deoarece animalul in multe situatii preia controlul si ca orice animal reactioneaza din instinct...Vorbe taioase, violenta, sexualitate hiper-accentuata, posesivitate! De cele mai multe ori nici nu suntem constienti ca animalul interior (oricare ar fi acela) preia controlul asupra actiunilor noastre reusind cumva sa pacaleasca ratiunea, iar mintea crede ca suntem total indreptatiti sa reactionam la stimuli.
Controlul se recapata greu din momentul in care animalul invata cum sa pacaleasca paznicul custii sale si pana si cei care sunt in armonie cu fiara mai au scapari daca se lasa coplesiti de problemele de zi cu zi...Este mai mult decat necesar sa faci exercitii practice impreuna cu animalul in diferite situatii dar intotdeauna trebuie sa detii controlul, iar in secunda in care v-ati armonizat scoate-i lanturile si lucrati in echipa...
voi prezenta exercitii de acest gen in viitorul apropiat
Va continua....

No comments:

Post a Comment

Total Pageviews